м. Київ, вул. Еспланадна, 20, офіс 213, +38 098 134-11-33, +38 095 134-11-33, +38 093 134-11-33, recruiting@allwork.com.ua

Як працювати в Польщі у рамках безвізу легально?

16 листопада 2017, 12:57
Як працювати в Польщі у рамках безвізу легально?
Іноземець, який в'їхав на територію Республіки Польща  у рамках безвізового режиму в туристичних цілях, може  виконувати роботу за умови наявності відповідних  документів. Наприклад, дозволи на роботу, заяви  про намір доручити виконання роботи. Нагадаємо,  що віза видана для туристичних цілей, не надає  право іноземцеві працювати на території Польщі. 

Громадянин України має право виконувати роботи на території Республіки Польща у рамках безвізового режиму 90 днів в період 180 днів. Після того, як цей термін збіжить, він повинен покинути територію Польщі, отримати довгострокову робочу візу або дозвіл на перебування. Відповідно до закону "Про сприяння зайнятості і установи ринку праці" візи, видані в цілях : 
*туристичних - символ "01", 
*надання часового захисту- знак "20", 
*прибуття з гуманітарних міркувань, із-за інтересу держави або міжнародних зобов'язань - символ "21" 
не надають права іноземцям виконувати роботу натериторії РП. 

Громадянин України, який хоче виконати роботу впродовж тривалого періоду, ніж той, на який має право у рамках безвізового в'їзду (90 днів впродовж кожного 180-денного періоду) повинен отримати довгострокову візу, що надає право на виконання роботи або відповідний дозвіл на проживання. 

Іноземець, який в'їхав на територію Республіки Польща у рамках безвізового режиму в туристичних цілях, може виконувати роботу за умови наявності відповідних документів. Наприклад, дозволи  на роботу, заяви про намір доручити виконання роботи. Нагадаємо, що віза видана для туристичних цілей, не надає право іноземцеві працювати на території Польщі. Якщо іноземець не покинув територію Польщі після спливання допустимого періоду, він отримає рішення про добровільне повернення. У рішенні говориться про заборону повторного в'їзду на територію Республіки Польща та інших країн- учасниць Шенгенськоїугоди. У разі нелегального перебування, заборона в'їзду складає від 6 місяців до 3 років. Крім того, ті, хто знаходиться на території Польщі без правових підставкараються штрафом. Якщо іноземний громадянин знаходився в Польщі по візі D і подав заяву на отримання карти побуту, то у разі повторного в'їзду, перебування на підставі візи D не обтяжує перебування у безвізовому режимі (іноземцю не доведеться вираховувати 90 днів у період 180 днів перебування у Польщі по візі D).

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
← Попередня новинаВакансії і зарплата в Фінляндії Вакансії і зарплата в Фінляндії Наступна новина →Як оформити Tax Free?Як оформити Tax Free?